Arhivă categorie TURISM INTERN

Revelion de poveste, in Oltenia de sub Munte

Oferta pentru Revelion 2019

Petrece cumpana dintre ani in inima muntilor si incarca-te cu energie pozitiva pentru anul ce va veni!

Revelion 2019 la Casa Palosi (Horezu, jud. Valcea) – se inchiriaza intreaga pensiune.

  • Capacitate: 5 camere, 10 locuri
  • 3 nopti cazare

Citește mai mult

Craciun traditional la Horezu!

Oferte de Craciun

Alege sa iti petreci Craciunul intr-o zona cu traditii, in care magia sarbatorilor se contopeste cu aerul de poveste al locului!

Ti-am pregatit doua variante de oferte, iar tu poti decide in functie de nevoile si asteptarile tale.

Varianta 1 – Pensiune completa, ocazie cu care te vei simti rasfatat, caci gazdele iti vor pune la dispozitie tot ceea ce ai nevoie pentru un Craciun magic. Citește mai mult

Lecții la grădiniță – aventuri prin natură, istorie și cultură

O școală altfel: istorie, cultură și tradiție, la fața locului.

Noi va propunem sa invatam – jucandu-ne – in aventuri pline de lectii.

Citește mai mult

Lecții intr-o altfel de școală – aventuri prin natură, istorie și cultură

O școală altfel: istorie, cultură și tradiție, la fața locului.

Noi va propunem sa invatam – jucandu-ne – in aventuri pline de lectii.

Sunt atât de multe lucruri pe care copiii noștri nu le știu despre tradiții, cultură și istorie, pentru că nu au avut ocazia să le cunoască îndeaproape și nu au avut șansă să vadă frumusețea în lucrurile simple. Mulți dintre ei nu cunosc sentimentul de libertate deplină în sânul naturii, n-au încercat niciodată să prindă linia nesfârșită a zării și n-au experimentat dragostea de folclor.

Așadar, noi proiectăm excursii în care cei mici să trăiască experiențe de neuitat, în care să se simtă liberi, în timp ce își îmbogățesc cunoștințele într-un mod interactiv. Copiii au nevoie de surse palpabile de valori, iar noi am găsit cea mai bună cale de a ii apropia de cultura și tradițiile românești, de istoria noastră ca neam și de natură, în același timp – prin excursii cu povești de văzut, de auzit și de simțit.

Excursie pentru școlari, 3 zile, Horezu:

Ziua 1:

Plecare din București spre Horezu.

Casa memoriala Anton Pann

În drum spre Horezu, vom face un prim popas la casa memorială Anton Pann, tărâm încărcat de lirism și urme de geniu. Vom putea vedea o casă modestă, cu obiecte de mobilier ce i-au aparținut ,,fiului Pepelei cel isteț ca un proverb” (așa cum am rămas A. Pann în memoria urmașilor), dar și operele reprezentative ale sale. Copiii își vor aminti, totodată, că Anton Pann este autorul melodiei Imnului Național al României, intitulată inițial ,,Un răsunet”.

Apoi vom poposi la țesătoria Borangic Niculescu – Stoenești, unde vom participa la un atelier de costume populare. Copiii vor avea ocazia să vadă cum se ,,cresc” viermii de mătase și cum contribuie ei la crearea de artă tradițională, în singurul loc din țară unde se mai produce fir de borangic. Totodată, vor putea vedea procesul de confecționare în ,,războaiele bunicii” și vor înțelege frumusețea unui meșteșug vechi, ce riscă să se piardă.

După ce primim explicații prețioase despre firul de borangic, vom merge într-un loc în care explicațiile nu există și, oricum, nu și-ar avea rostul. Aici se întâmplă minuni pe care trebuie doar să le admirăm, ci nu să le înțelegem – Trovanții de la Costești – locul în care, în mod miraculos, pământul e roditor de piatră.

Cazare și servire masa de prânz.

Manastirea Arnota

După amiază, vom vizită Mănăstirea Arnota, așezare încărcată de har și istorie, ce a luat formă după ce Matei Basarab, domn al Țării Românești, și-a găsit scăparea în față turcilor, în acel loc. Tot aici vom putea vedea și mormântul lui Matei Basarab, căci această aszare a reprezentat pentru el loc de liniște și pace, atât înainte, cât și după moarte. Lecția de istorie va continua cu Mănăstirea Bistrița, distrusă și refăcută în timpul lui Neagoe Basarab.

După o astfel de încărcătură istorică și culturală, ne vom conecta la natură, admirând savuroasele Chei ale Bistriței, cu un peisaj ce îți taie răsuflarea și te plimbă constant între teamă și încântare. Mânați de imagini aproape copleșitoare, ne vom delecta cu acest spectacol al naturii și o vom lua la pas, devenind eroii principali ai unei expediții de neuitat, către Peștera Liliecilor.

Vom încheia ziua pe ritmuri populare, cu un spectacol interactiv, în care vom admira și vom învață pași de baza ai dansului popular românesc.

Ziua 2:

Moara veche a satului

După micul dejun și înviorarea de dimineață, vom vizita moara veche a satului, construcție modestă, ce geme de farmec. Bătrâna moară este plină de povești și lecțîi pentru cei mici, care vor putea vedea cum se făcea mălaiul înainte și vor afla de ce le plăcea copiilor să îi însoțească pe cei mari la moară, acolo unde ii aștepta mereu o măicuță blândă și darnică.

Vizita la Muzeul Satului Romani ne va ajuta să înțelegem și mai bine traiul modest al străbunilor noștri, căci vom vedea obiecte și haine ce erau nelipsite din casa fiecărui țăran.

Obiecte expuse la Muzeul Satului Romani

Manastirea Hurezi

De aici vom porni către Mănăstirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, azi, declarată monument istoric. Tot aici, vom găsi și mormântul domnitorului Constantin Brâncaoveanu, sacrificiul  făcut de acesta și poveștile istorice care îmbracă locașul de cult într-un val de mister. Totodată, vom putea vizita și muzeul mănăstirii.

Pastravaria Romani

După o astfel de lecție de istorie și astfel de imagini colosale, Păstrăvăria Romani este locul ce ne va reconecta la cotidian, dar un cotidian din inima munților. Cei mici se vor relaxa în compania animalelor (căprioare, cerbi, bibilici, iepurași) și vor petrece timp în aer liber.

Servire masa de prânz.

În a două parte a zilei, vom merge în satul Olari, unde vom participa la un atelier de ceramică și vom afla cele mai valoroase secrete, chiar de la maeștrii olăritului. Ne vom testa îndemânarea și o vom lua la pas prin sat, pentru a admira frumusețea izvorâtă din simplitate a unei așezări rurale – vizită casă tradițională.

Seara ne va surprinde adunați în jurul unui foc de tabăra, unde vom depăna povești și legende ale locului, împletite cu jocuri ale copilăriei.

Ziua 3:

Ne începem ziua cu un alt monument istoric, ce ne va duce înapoi în timp, pe scena unor evenimente ce datează din secolul XVI. Cei mici vor putea afla cum – în vremuri de restriște, boierii se apărau de vrăjmașii turci ori haiducii coborâți din codri, după zidurile groase ale caselor fortificatenumite azi Culele de la Măldărăsti. Aici, pe locul unde s-au filmat scene din pelicula ,,Aferim”, vom află despre Tudor Maldăr, unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul.

Secventa din filmul ,,Aferim”

În apropiere, umbrită de măreția culelor, dar demnă de admirat, se află casă memorială I. GH. Duca, devenită muzeu, ce adăpostește obiecte personale ale omului politic. Vom vedea chiar cum arăta un frigider la început de secol.

Ne vom desprinde ușor de firul poveștilor istorice și vom reveni la ale noastre timpuri, în care o familie de meșteri ceramiști au construit o clădire în formă de oală, loc de suveniruri și exponate unice, realizate cu grijă și migală, din pământ însuflețit.

Servire masa de prânz și decazare.

În drum spre casă, vom face o ultima oprire la Salina Ocnele Mari, pentru o porție de sănătate. Salina Ocnele Mari a fost de curând amenajată pentru vizitare, pentru turiștii care doresc să cunoască un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri față de nivelul mării și se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard și locuri de joacă pentru copii.

Plecare spre București.

 

Propuneri de cazare:

  1. Hotel Alex – 450 lei/pers
  2. Hanul Vatra – 630 lei/pers

 

În prețul cazării sunt incluse:

– cazarea propriu zisă

– mese (mic dejun, prânz și cină)

– transport

– intrare la toate obiectivele turistice și participare la ateliere

– ghid turistic

 

Contactati-ne pentru o oferta personalizata!

Va multumim ca ati ales Daytour!

Prin Oltenia cu povesti, impreuna cu cei mici – excursie pentru copii

Ofera-i copilului tau bucurie, libertate si povesti nenumarate!

Citește mai mult

Festivalul Sculpturilor cu Drujba ne aduce din nou prin Oltenia de sub munte!

Undeva, intr-un satuc linistit, dar cu oameni din care viata da pe afara si se prelinge dulce si frumos, de mai ca iti vine sa dai cu degetul si sa gusti si tu… asa cum spuneam, acolo, intr-un loc de farmec plin, undeva prin Oltenia de sub munte, a luat nastere, din pasiune, un festival cu totul si cu totul neobisnuit: Festivalul Sculpturilor cu Drujba. Citește mai mult

Atractii turistice in Bucuresti

Despre Bucuresti, in lumini si umbre

Bucurestiul zilelor noastre este una din metropolele lumii cu nenumarate obiective turistice, pe care trebuie neaparat sa o vezi! De departe, orasul se aliniaza standardelor moderne, cu cladiri inalte si sofisticate, centre comerciale supradimensionate si aglomeratii de masini luxoase. Indeaproape, este un mix omogen de clase sociale, cladiri cu arhitecturi antagonice, personaje si tabieturi dintre cele mai diverse. Este o oglindire perfecta a unui aluat ce inca se framanta, a unui amestec cu substanta moderna, care a navalit peste incorsetarile si simplitatea unui sistem comunist.

Sub un aer citadin si agitat, stau de veghe cladiri cu incarcatura istorica, ce duc pe umeri povesti cavaleresti. La o aruncatura de bat de imaginile rupte parca din cartile de istorie, poti vedea o zona in plina inflorire, cu ziduri ce stralucesc in soare si par venite din viitor, cu arhitectura in pas cu progresul actual, uneori depasind imaginatia privitorului de rand. Iar aceste doua imagini diametral opuse, desi n-ai fi crezut, in tabloul numit ,,Bucuresti” se completeaza de minune!

Oamenii locului sunt primitori. Au invatat sa-si primeasca oaspetii si au speculat nevoile acestora, reusind astfel sa creeze centre si spatii de relaxare la standarde inalte. Au invatat limbi straine si s-au perfectionat in arta de a fi gazda. Sunt ospitalieri, au o minte agera si stiu sa imbratiseze. Romanii te atrag cu sufletul si leaga usor punti intre inimi, caci pun pasiune si dragoste in tot ce fac. Si inca invata sa faca lucrurile bine…

Centrul Vechi al capitalei

Curtea Domneasca, Bucuresti 

Obiective turistice – ce poti sa vezi in Bucuresti?

Daca vii in Bucuresti, trebuie sa stii ca sunt o multime de obiective de vazut, nenumarate locuri cu legende, sau, la polul opus, locuri moderne cu atractii ce corespund nevoilor emergente ale omului crescut in agitatia oraseneasca. Aici poti gasi muzee si obiective cu trimitere la cultura, spatii de relaxare linistite, sau, din contra, cu activitati tumultoase. Poti lua masa la terase asezate in plina strada, sau restaurante selecte si fastuase.

Printre locurile cu incarcatura istorica, dar viata efervescenta, se numara Centrul Vechi al capitalei. Aici esti primit intr-un aer rebel si dezordonat, pe stradute inguste si acoperite cu piatra cubica, ce serpuiesc printre cladiri pestrite, vechi si prafuite, cu fatade pastelate si reconstruite. Curtea Domneasca, pazita cu incrancenare de statuia lui Vlad Tepes, fost important centru al vietii politice si economice pe vremea sa, devenit astazi vestigiu, asteapta, impunatoare inca, priviri admirative.

Biserica Sf. Antonie cel Mare, Bucuresti

Biserica Stavropole, Bucuresti

In aceeasi zona se afla cea mai veche biserica din Bucuresti, Biserica Sf. Antonie cel Mare, iar in imediata apropiere, cu o imagine izbitoare, se infatiseaza Hanul lui Manuc, fost teatru al scenelor si marilor decizii politice, devenit loc de distractii si ospat.

Ramanand la acelasi capitol, un popas la Caru’ cu Bere, berarie celebra inaugurata in 1879, poate completa vizita prin Centrul Vechi al Bucurestiului, incheiata armonios cu o mica oprire pentru hrana spirituala, la Biserica Stavropoleos, bisericuta ridicata in timpul celei de-a doua domnii a lui Nicolae Mavrocordat. Asezamantul, cu timide extensii catre clocotul din imediata apropiere, ascunde o bogatie de fresce si o curte interioara primitoare, perfecta pentru un moment de regasire, dupa turul stradutelor inguste, cu ispite la tot pasul.

Hanul lui Manuc – sec XVII

Hanul lui Manuc – sec XXI

Daca tot am vorbit despre istorie si legende, iti prezint si unul dintre cele mai incarcate locuri cu povesti din capitala: Casa Capsa. In prezent, functioneaza ca hotel, cofetarie, cafenea si restaurant. Locul a facut istorie prin personalitatile vietii culturale ale Bucurestiului care au trecut pe acolo, dandu-i un spirit aparte. Pana si azi, daca alegi sa iti bei cafeaua la Casa Capsa, poti sa resimti spiritul liber al boemilor, reprezentanti de seama ai literaturii romane, care alegeau Capsa ca loc de intalnire si inspiratie. Simte-te si tu muza sau artist pentru cateva momente!

Bucurestiul gazduieste si locuri ce expun simplitatea si frumusetea traditiilor romanesti, precum Muzeul Tranului Roman, Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Costumelor Populare, sau Muzeul Nationale de Istorie a Romaniei. Aici, poti gasi dovezi ale radacinilor folclorice ale romanilor, cu elemente specifice, povesti si imagini care atesta existenta unui popor crescut modest, apropiat de natura si iubitor de arta. Tot din dragoste fata de arta, bucurestenii au nenumarate teatre si cladiri de opera asezate in constructii grandioase, restaurate, cu arhitectura veche si admirabila.

Imagine – Muzeul Taranului Roman, Bucuresti

Imagine – Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti”, Bucuresti

Casa Poporului

Palatul Parlamentului

O alta cladire impresionanta, monument al Romaniei, este Palatul Parlamentului (Casa Poporului). Daca vrei sa faci o vizita, trebuie sa stii ca primeste vizitatori zilnic, intre orele 10:00 si 16:00. Te va incanta arhitectura in stilul neoclasic, dar si colosalul spatiu pe care este intinsa cladirea, avand 86 m inaltime si 92 m subteran, cu 12 niveluri la suprafata si 8 niveluri subterane. Merita vizitata macar pentru titlurile cu care a intrat de trei ori in Cartea Recordurilor: ,,Cea mai grea cladire din lume”, ,,Cea mai scumpa cladire administrativa din lume” si ,,Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume”.

Daca te intrebai unde gasesti oaze de liniste si de verdeata in aglomeratia Bucurestiului, afla ca exista parcuri, precum Parcul Herastrau, Parcul Cismigiu, Parcul Tineretului si Gradina Botanica. Aici natura face oranduiala lucrurilor si picteaza tablouri in care ea este personajul principal, dand vizitatorului senzatia de eliberare, pe care o cauta dupa indelunga alergatura pe caldaramurile mereu populate ale orasului.

Therme

Terra Park

Si daca tocmai te gandeai unde este ultramodernizarea de care ti-am vorbit la inceput, iata ca am lasat-o la sfarsit, sa fie mai lesne de savurat. Printre parcurile si atractiile reprezentative epocii actuale se numara Terra Park, primul parc tematic de distractii din Bucuresti, sau Therme, taramul apelor in care te poti simti ca intr-o vacanta exotica.

 

Bucurestiul, cel cu existente la poli opusi, plin de opulenta, sau cu un trai mult prea decent, taramul tuturor posibilitatilor, orasul cu cotloane defaimatoare, sau, din contra, cu eleganta unui ,,Mic Paris”, ascunde mult mai multe secrete decat crezi. Ia-l la pas si admira-i frumusetile, cunoaste-i slabiciunile, cedeaza-i provocarilor si imprieteneste-te cu el! El are multe de oferit, tu ofera-i doar atentie!

Contacteaza-ne pentru o ferta personalizata!

Oltenia cea plina de arta

Traseu turistic prin Oltenia de sub munte – un weekend cu povesti stramosesti.,,Vesnicia s-a nascut la sat” afirma Lucian Blaga, iar satele romanesti sunt dovada vie a spuselor sale. Citește mai mult

Delta Dunarii – un platou de film atipic.

Vino sa vezi cum regizeaza natura un lungmetraj de neuitat!

Iti doresti o destinatie exotica, plina de farmecul naturii dezlantuite? Esti mai aproape decat crezi de o astfel de zona. Delta Dunarii, o Arca a lui Noe in care isi duc existenta nenumarate specii de animale si plante, intr-o armonie deplina, in care poti sa auzi freamatul naturii si poti sa descoperi minunile ei, minuni ce ti se asaza sub picioare si iti ghideaza pasii pe un taram desprins parca dintr-un tablou salbatic. Citește mai mult

Festivalul ,,Cocosul de Hurez” – traditii si mestesuguri la rang de arta

Supranumit si ,,locul in care pamantul prinde forma”, Horezu (jud. Valcea), este, azi, vatra tainelor unor mestesuguri vechi, dar care totodata au tinut pasul cu modernizarea, capatand un sens atemporal, etern. Aici, in Horezu, olaritul si multe alte activitati de artizanat specific romanesc si-au pastrat radacinile adanci, dar au lasat sa le creasca ramuri, ce se imbina armonios cu semnele civilizatiei moderne si se inalta intr-o forma superioara, la nivel de arta. Citește mai mult