Arhivă categorie Teambuilding

Lecții intr-o altfel de școală – aventuri prin natură, istorie și cultură

O școală altfel: istorie, cultură și tradiție, la fața locului.

Noi va propunem sa invatam – jucandu-ne – in aventuri pline de lectii.

Sunt atât de multe lucruri pe care copiii noștri nu le știu despre tradiții, cultură și istorie, pentru că nu au avut ocazia să le cunoască îndeaproape și nu au avut șansă să vadă frumusețea în lucrurile simple. Mulți dintre ei nu cunosc sentimentul de libertate deplină în sânul naturii, n-au încercat niciodată să prindă linia nesfârșită a zării și n-au experimentat dragostea de folclor.

Așadar, noi proiectăm excursii în care cei mici să trăiască experiențe de neuitat, în care să se simtă liberi, în timp ce își îmbogățesc cunoștințele într-un mod interactiv. Copiii au nevoie de surse palpabile de valori, iar noi am găsit cea mai bună cale de a ii apropia de cultura și tradițiile românești, de istoria noastră ca neam și de natură, în același timp – prin excursii cu povești de văzut, de auzit și de simțit.

Excursie pentru școlari, 3 zile, Horezu:

Ziua 1:

Plecare din București spre Horezu.

Casa memoriala Anton Pann

În drum spre Horezu, vom face un prim popas la casa memorială Anton Pann, tărâm încărcat de lirism și urme de geniu. Vom putea vedea o casă modestă, cu obiecte de mobilier ce i-au aparținut ,,fiului Pepelei cel isteț ca un proverb” (așa cum am rămas A. Pann în memoria urmașilor), dar și operele reprezentative ale sale. Copiii își vor aminti, totodată, că Anton Pann este autorul melodiei Imnului Național al României, intitulată inițial ,,Un răsunet”.

Apoi vom poposi la țesătoria Borangic Niculescu – Stoenești, unde vom participa la un atelier de costume populare. Copiii vor avea ocazia să vadă cum se ,,cresc” viermii de mătase și cum contribuie ei la crearea de artă tradițională, în singurul loc din țară unde se mai produce fir de borangic. Totodată, vor putea vedea procesul de confecționare în ,,războaiele bunicii” și vor înțelege frumusețea unui meșteșug vechi, ce riscă să se piardă.

După ce primim explicații prețioase despre firul de borangic, vom merge într-un loc în care explicațiile nu există și, oricum, nu și-ar avea rostul. Aici se întâmplă minuni pe care trebuie doar să le admirăm, ci nu să le înțelegem – Trovanții de la Costești – locul în care, în mod miraculos, pământul e roditor de piatră.

Cazare și servire masa de prânz.

Manastirea Arnota

După amiază, vom vizită Mănăstirea Arnota, așezare încărcată de har și istorie, ce a luat formă după ce Matei Basarab, domn al Țării Românești, și-a găsit scăparea în față turcilor, în acel loc. Tot aici vom putea vedea și mormântul lui Matei Basarab, căci această aszare a reprezentat pentru el loc de liniște și pace, atât înainte, cât și după moarte. Lecția de istorie va continua cu Mănăstirea Bistrița, distrusă și refăcută în timpul lui Neagoe Basarab.

După o astfel de încărcătură istorică și culturală, ne vom conecta la natură, admirând savuroasele Chei ale Bistriței, cu un peisaj ce îți taie răsuflarea și te plimbă constant între teamă și încântare. Mânați de imagini aproape copleșitoare, ne vom delecta cu acest spectacol al naturii și o vom lua la pas, devenind eroii principali ai unei expediții de neuitat, către Peștera Liliecilor.

Vom încheia ziua pe ritmuri populare, cu un spectacol interactiv, în care vom admira și vom învață pași de baza ai dansului popular românesc.

Ziua 2:

Moara veche a satului

După micul dejun și înviorarea de dimineață, vom vizita moara veche a satului, construcție modestă, ce geme de farmec. Bătrâna moară este plină de povești și lecțîi pentru cei mici, care vor putea vedea cum se făcea mălaiul înainte și vor afla de ce le plăcea copiilor să îi însoțească pe cei mari la moară, acolo unde ii aștepta mereu o măicuță blândă și darnică.

Vizita la Muzeul Satului Romani ne va ajuta să înțelegem și mai bine traiul modest al străbunilor noștri, căci vom vedea obiecte și haine ce erau nelipsite din casa fiecărui țăran.

Obiecte expuse la Muzeul Satului Romani

Manastirea Hurezi

De aici vom porni către Mănăstirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, azi, declarată monument istoric. Tot aici, vom găsi și mormântul domnitorului Constantin Brâncaoveanu, sacrificiul  făcut de acesta și poveștile istorice care îmbracă locașul de cult într-un val de mister. Totodată, vom putea vizita și muzeul mănăstirii.

Pastravaria Romani

După o astfel de lecție de istorie și astfel de imagini colosale, Păstrăvăria Romani este locul ce ne va reconecta la cotidian, dar un cotidian din inima munților. Cei mici se vor relaxa în compania animalelor (căprioare, cerbi, bibilici, iepurași) și vor petrece timp în aer liber.

Servire masa de prânz.

În a două parte a zilei, vom merge în satul Olari, unde vom participa la un atelier de ceramică și vom afla cele mai valoroase secrete, chiar de la maeștrii olăritului. Ne vom testa îndemânarea și o vom lua la pas prin sat, pentru a admira frumusețea izvorâtă din simplitate a unei așezări rurale – vizită casă tradițională.

Seara ne va surprinde adunați în jurul unui foc de tabăra, unde vom depăna povești și legende ale locului, împletite cu jocuri ale copilăriei.

Ziua 3:

Ne începem ziua cu un alt monument istoric, ce ne va duce înapoi în timp, pe scena unor evenimente ce datează din secolul XVI. Cei mici vor putea afla cum – în vremuri de restriște, boierii se apărau de vrăjmașii turci ori haiducii coborâți din codri, după zidurile groase ale caselor fortificatenumite azi Culele de la Măldărăsti. Aici, pe locul unde s-au filmat scene din pelicula ,,Aferim”, vom află despre Tudor Maldăr, unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul.

Secventa din filmul ,,Aferim”

În apropiere, umbrită de măreția culelor, dar demnă de admirat, se află casă memorială I. GH. Duca, devenită muzeu, ce adăpostește obiecte personale ale omului politic. Vom vedea chiar cum arăta un frigider la început de secol.

Ne vom desprinde ușor de firul poveștilor istorice și vom reveni la ale noastre timpuri, în care o familie de meșteri ceramiști au construit o clădire în formă de oală, loc de suveniruri și exponate unice, realizate cu grijă și migală, din pământ însuflețit.

Servire masa de prânz și decazare.

În drum spre casă, vom face o ultima oprire la Salina Ocnele Mari, pentru o porție de sănătate. Salina Ocnele Mari a fost de curând amenajată pentru vizitare, pentru turiștii care doresc să cunoască un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri față de nivelul mării și se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard și locuri de joacă pentru copii.

Plecare spre București.

 

Propuneri de cazare:

 1. Hotel Alex – 450 lei/pers
 2. Hanul Vatra – 630 lei/pers

 

În prețul cazării sunt incluse:

– cazarea propriu zisă

– mese (mic dejun, prânz și cină)

– transport

– intrare la toate obiectivele turistice și participare la ateliere

– ghid turistic

 

Contactati-ne pentru o oferta personalizata!

Va multumim ca ati ales Daytour!

TABARA DE DEZVOLTARE PERSONALA

Ideea şi scopul unui team building este să-i faci pe oameni să înţeleagă că sunt dependenţi de ceilalţi şi că trebuie să dea ce au mai bun, iar astfel le poţi descoperi potenţialul.

 1. Despre activitati:

 1.Activitati sportive: schi, snowboard, snow-tubing, parapantism, jocuri sportive (fotbal, baschet, handbal), tenis, inot, dansurI, boot-camp (metoda de pregatire fizica)

2.Activitati de aventura: trasee off-road parcurse cu vehicule 4×4, trasee cu grade diferite de dificultate in parc aventura, drumetii (traking) pe trasee montante cu grade diferite de dificultate, zona de distractie pe un tobogan lung din saltele cu apa, rafting, paintball, etc.

 1. Activitati tematice: lectii de gatit, cursuri de nutritie sanatoasa, cursuri de pictura, modelare si impletire, ateliere de comunicare, negociere, ateliere de improvizatie scenica, seminarii antistress, petreceri tematice, foc de tabara si vizitarea obiectivelor turistice din zona.
 2. Ateliere de lucru organizate in functie de obiectivele firmei dumneavoastra. Ele presupun utilizarea metodelor de invatare experientiala, metode psiho si sociodramatice. Toate aceste metode isi propun sa genereze un context in care fiecare individ sa se simta confortabil si capabil sa-si depaseasca propriile limite. La nivel de echipa toate metodele si aplicatiile utilizate isi propun sa duca la:

– o mai buna cunoastere a persoanei langa care lucrezi zi de zi

– cresterea gradului de comunicare in cadrul echipei (si a calitatii acesteia)

– dezvoltarea de noi intelegeri asupa rolului pe care fiecare angajat il are in cadrul unei companii

– gasirea unor solutii proprii de responsabilizare, motivare si automotivare mai eficiente

 

 1. Cine face parte din echipa organizatoare:

 

 • profesori de educatie fizica si sport (absolventi ai UNEFS Bucuresti)
 • antrenori cu diferite specializari (absolventi ai UNEFS  Bucuresti)
 • Nutritionist-dietetician (in functie de activitati)
 • Psiholog, coach si traineri (in functie de activitati)
 • Membrii echipei Salvamont (in functie de activitati) 

 

 1. Despre locatie : Statiunea Straja, din municipiul Lupeni, judetul Hunedoara are un parc de aventura nou, trasee pentru drumetii, obiective turistice cum ar fi Schitul Straja, Crucea Eroilor, ursul Baloo si cel mai importantant  12 pârtii de schi printre care si cea mai lunga din tara, Pârtia Straja, care pleacă din Vf. Straja (1868m) şi ajunge la staţia de îmbarcare a telegondolei (750m), având o lungime de 8,1 km.

Cazarea este organizata la: Complex Montana (sau in orice locatie preferata de dumneavoastra)

 

 1. OFERTE:
Activitati OFERTA 1 OFERTA 2 OFERTA 3 OFERTA 4
  Team building Aventura

 

Team building PLAY & BUILD Team building

Adrenalina

 

Team building

 Relax

 

SPORT        
Aventura park X      
Campare in cort

(langa cabana)

X X    
Boot camp X X   X
Joc sportiv colectiv la alegere   X    
Trasee aplicative (concursuri intre echipe de participanti)   X    
Mountain bike     X  
Zbor cu parapanta (in tandem)     X  
Rafting

 (cu barci gonflabile pe Jiu)

    X  
Trasee montane dificile     X  
Trasee Off-road parcurse cu vehicule 4×4     X  
Paintball X   X  
Tenis       X
Masaj       X
TEMATIC        
Curs de gatit       X
Nutritie sanatoasa       X
Foc de tabara X X X X
Atelier comunicare X X X X
Seminar antistress       X
Petreceri tematice X X X X
ATELIERE DE LUCRU

(descrise in material )

       
Team Plus X X X X
1+1=3 X X X X
Team relax       X
 

PRETURI

(Ron/pe zi/persoana)

150-200 150-200 150-200

+200 lei/pers(zbor cu parapanta);

+100 lei/pers(off road);

+150lei/pers(rafting)

 

160-210

 

*Oferta are  character informativ!

Pretul include urmatoarele:

 

– meniul stabilit de dietetician-nutritionist Iulia Hadarean din 3 mese si 2 gustari;

– activitățile sportive, culturale si distractive ( toate materialele necesare desfăsurării activităților sunt  incluse);

– toate costurile de intrare in parcul de aventura, la strand, la terenul de tenis etc.

– toate activitatile de training si coaching;

– transportul in zona.

 

 

Pretul NU include transportul, cazarea si mesele participantilor la team building.

 

Va stam la dispozitie pentru clarificarea oricarui aspect din variantele  prezentate.