Atractii turistice in Bucuresti

Atractii turistice in Bucuresti

Despre Bucuresti, in lumini si umbre

Bucurestiul zilelor noastre este una din metropolele lumii cu nenumarate obiective turistice, pe care trebuie neaparat sa o vezi! De departe, orasul se aliniaza standardelor moderne, cu cladiri inalte si sofisticate, centre comerciale supradimensionate si aglomeratii de masini luxoase. Indeaproape, este un mix omogen de clase sociale, cladiri cu arhitecturi antagonice, personaje si tabieturi dintre cele mai diverse. Este o oglindire perfecta a unui aluat ce inca se framanta, a unui amestec cu substanta moderna, care a navalit peste incorsetarile si simplitatea unui sistem comunist.

Sub un aer citadin si agitat, stau de veghe cladiri cu incarcatura istorica, ce duc pe umeri povesti cavaleresti. La o aruncatura de bat de imaginile rupte parca din cartile de istorie, poti vedea o zona in plina inflorire, cu ziduri ce stralucesc in soare si par venite din viitor, cu arhitectura in pas cu progresul actual, uneori depasind imaginatia privitorului de rand. Iar aceste doua imagini diametral opuse, desi n-ai fi crezut, in tabloul numit ,,Bucuresti” se completeaza de minune!

Oamenii locului sunt primitori. Au invatat sa-si primeasca oaspetii si au speculat nevoile acestora, reusind astfel sa creeze centre si spatii de relaxare la standarde inalte. Au invatat limbi straine si s-au perfectionat in arta de a fi gazda. Sunt ospitalieri, au o minte agera si stiu sa imbratiseze. Romanii te atrag cu sufletul si leaga usor punti intre inimi, caci pun pasiune si dragoste in tot ce fac. Si inca invata sa faca lucrurile bine…

Centrul Vechi al capitalei

Curtea Domneasca, Bucuresti 

Obiective turistice – ce poti sa vezi in Bucuresti?

Daca vii in Bucuresti, trebuie sa stii ca sunt o multime de obiective de vazut, nenumarate locuri cu legende, sau, la polul opus, locuri moderne cu atractii ce corespund nevoilor emergente ale omului crescut in agitatia oraseneasca. Aici poti gasi muzee si obiective cu trimitere la cultura, spatii de relaxare linistite, sau, din contra, cu activitati tumultoase. Poti lua masa la terase asezate in plina strada, sau restaurante selecte si fastuase.

Printre locurile cu incarcatura istorica, dar viata efervescenta, se numara Centrul Vechi al capitalei. Aici esti primit intr-un aer rebel si dezordonat, pe stradute inguste si acoperite cu piatra cubica, ce serpuiesc printre cladiri pestrite, vechi si prafuite, cu fatade pastelate si reconstruite. Curtea Domneasca, pazita cu incrancenare de statuia lui Vlad Tepes, fost important centru al vietii politice si economice pe vremea sa, devenit astazi vestigiu, asteapta, impunatoare inca, priviri admirative.

Biserica Sf. Antonie cel Mare, Bucuresti

Biserica Stavropole, Bucuresti

In aceeasi zona se afla cea mai veche biserica din Bucuresti, Biserica Sf. Antonie cel Mare, iar in imediata apropiere, cu o imagine izbitoare, se infatiseaza Hanul lui Manuc, fost teatru al scenelor si marilor decizii politice, devenit loc de distractii si ospat.

Ramanand la acelasi capitol, un popas la Caru’ cu Bere, berarie celebra inaugurata in 1879, poate completa vizita prin Centrul Vechi al Bucurestiului, incheiata armonios cu o mica oprire pentru hrana spirituala, la Biserica Stavropoleos, bisericuta ridicata in timpul celei de-a doua domnii a lui Nicolae Mavrocordat. Asezamantul, cu timide extensii catre clocotul din imediata apropiere, ascunde o bogatie de fresce si o curte interioara primitoare, perfecta pentru un moment de regasire, dupa turul stradutelor inguste, cu ispite la tot pasul.

Hanul lui Manuc – sec XVII

Hanul lui Manuc – sec XXI

Daca tot am vorbit despre istorie si legende, iti prezint si unul dintre cele mai incarcate locuri cu povesti din capitala: Casa Capsa. In prezent, functioneaza ca hotel, cofetarie, cafenea si restaurant. Locul a facut istorie prin personalitatile vietii culturale ale Bucurestiului care au trecut pe acolo, dandu-i un spirit aparte. Pana si azi, daca alegi sa iti bei cafeaua la Casa Capsa, poti sa resimti spiritul liber al boemilor, reprezentanti de seama ai literaturii romane, care alegeau Capsa ca loc de intalnire si inspiratie. Simte-te si tu muza sau artist pentru cateva momente!

Bucurestiul gazduieste si locuri ce expun simplitatea si frumusetea traditiilor romanesti, precum Muzeul Tranului Roman, Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Costumelor Populare, sau Muzeul Nationale de Istorie a Romaniei. Aici, poti gasi dovezi ale radacinilor folclorice ale romanilor, cu elemente specifice, povesti si imagini care atesta existenta unui popor crescut modest, apropiat de natura si iubitor de arta. Tot din dragoste fata de arta, bucurestenii au nenumarate teatre si cladiri de opera asezate in constructii grandioase, restaurate, cu arhitectura veche si admirabila.

Imagine – Muzeul Taranului Roman, Bucuresti

Imagine – Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti”, Bucuresti

Casa Poporului

Palatul Parlamentului

O alta cladire impresionanta, monument al Romaniei, este Palatul Parlamentului (Casa Poporului). Daca vrei sa faci o vizita, trebuie sa stii ca primeste vizitatori zilnic, intre orele 10:00 si 16:00. Te va incanta arhitectura in stilul neoclasic, dar si colosalul spatiu pe care este intinsa cladirea, avand 86 m inaltime si 92 m subteran, cu 12 niveluri la suprafata si 8 niveluri subterane. Merita vizitata macar pentru titlurile cu care a intrat de trei ori in Cartea Recordurilor: ,,Cea mai grea cladire din lume”, ,,Cea mai scumpa cladire administrativa din lume” si ,,Cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume”.

Daca te intrebai unde gasesti oaze de liniste si de verdeata in aglomeratia Bucurestiului, afla ca exista parcuri, precum Parcul Herastrau, Parcul Cismigiu, Parcul Tineretului si Gradina Botanica. Aici natura face oranduiala lucrurilor si picteaza tablouri in care ea este personajul principal, dand vizitatorului senzatia de eliberare, pe care o cauta dupa indelunga alergatura pe caldaramurile mereu populate ale orasului.

Therme

Terra Park

Si daca tocmai te gandeai unde este ultramodernizarea de care ti-am vorbit la inceput, iata ca am lasat-o la sfarsit, sa fie mai lesne de savurat. Printre parcurile si atractiile reprezentative epocii actuale se numara Terra Park, primul parc tematic de distractii din Bucuresti, sau Therme, taramul apelor in care te poti simti ca intr-o vacanta exotica.

 

Bucurestiul, cel cu existente la poli opusi, plin de opulenta, sau cu un trai mult prea decent, taramul tuturor posibilitatilor, orasul cu cotloane defaimatoare, sau, din contra, cu eleganta unui ,,Mic Paris”, ascunde mult mai multe secrete decat crezi. Ia-l la pas si admira-i frumusetile, cunoaste-i slabiciunile, cedeaza-i provocarilor si imprieteneste-te cu el! El are multe de oferit, tu ofera-i doar atentie!

Contacteaza-ne pentru o ferta personalizata!

Despre autor

Ana

Lasă un răspuns